Facebook button
Twitter button

Συνέντευξη Τύπου Δήμου Αγίας Παρασκευής

Παρουσίαση της πρώτης θεματικής ενότητας του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by EPODE

Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009

 

Την Πέμπτη, 14 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του 3ου Γυμνασίου Αγίας Παρασκευής, η παρουσίαση της πρώτης θεματικής ενότητας του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ byEPODE για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας  με τίτλο «Κινούμαστε και μας αρέσει» και σύνθημα «Κινούμαι, Τρέχω, Παίζω… το λιγότερο 30 λεπτά τη μέρα!» που αναπτύσσεται αυτό το εξάμηνο και στοχεύει στην προώθηση της φυσικής δραστηριότητας. Οι κύριοι αποδέκτες της παρουσίασης ήταν οι εκπρόσωποι των Συλλόγων Γονέων και κηδεμόνων των Νηπιαγωγείων, των Δημοτικών Σχολείων και των Παιδικών σταθμών του Δήμου.
  
Όπως δήλωσε ο Δήμαρχος της πόλης, Βασίλης Γιαννακόπουλος, η Αγία Παρασκευή είναι ένας Δήμος που έχει αγκαλιάσει την φιλοσοφία του προγράμματος και με συντονισμένες δράσεις προσφέρει στους δημότες και τα παιδιά τους πολλές ευκαιρίες να ασκηθούν, να τρέξουν και να παίξουν σε όλους τους χώρους του Δήμου. Έτσι μέσα από αυτή την ευαισθητοποίηση να υιοθετήσουν ένα υγιεινό τρόπο ζωής.
 
Ο πρόεδρος των Δημοτικών Ιατρείων, Μιχάλης Γαβράς, παρουσιάζοντας την Αφίσα και το Φυλλάδιο με τα οποία ξεκινάει η προσπάθεια ενημέρωσης των γονιών, των μαθητών αλλά και όλων των εμπλεκομένων στην ζωή των παιδιών παιδαγωγών, επαγγελματιών υγείας κ.λ.π., τόνισε πως πρόκειται για μια μεθοδολογία παρέμβασης στην τοπική κοινωνία της οποίας βασικός στόχος είναι η εκπαίδευση όλου του πληθυσμού των πόλεων στον υγιεινό και ισορροπημένο τρόπο διατροφής ώστε να μειώνονται τελικά τα ποσοστά της παιδικής παχυσαρκίας. Ο στόχος και το βασικό μήνυμα της πρώτης θεματικής ενότητας μπορεί να παγματοποιηθεί μέσω μικρών αλλαγών στην καθημερινή ζωή, όπως για παράδειγμα “δεσμεύομαι να ξεκινήσω μια δραστηριότητα που θα με κάνει να κινούμαι κατά 30 λεπτά περισσότερο την ημέρα”.
 
Ο πρόεδρος το Αθλητικού Οργανισμού, Γιάννης Μυλωνάκης, βασικός συντελεστής στην επιτυχία του προγράμματος, παρουσίασε την φιλοσοφία του ΟΑΔΑΠ για την ανάπτυξη του πνεύματος του Αθλητισμού, σε αντιδιαστολή με τον πρωταθλητισμό και τους τρόπους με τους οποίους παρέχεται αυτή η δυνατότητα στους δημότες. Αναφέρθηκε στην λειτουργία του Αθλητικού Κέντρου «ΣΤ.ΚΩΤΣΗΣ», του προγράμματος αξιοποίησης των αύλειων χώρων των σχολείων και στα προγράμματα μαζικού αθλητισμού του Οργανισμού.
 
Με τη σειρά της η Εθνική συντονίστρια του προγράμματος, Έλενα Στάμου, επισήμανε πως η Δημοτική Αρχή είναι ο πλησιέστερος φορέας στον πολίτη και μπορεί να παρακολουθεί τι γίνεται στη γειτονιά και να δίνει κατευθύνσεις.

Παρόντες ήταν ακόμα εκπρόσωποι του ομίλου Carrefour-Μαρινόπουλος Έλλάδας, Χρυσού Χορηγού του προγράμματος που υποστηρίζει ενεργά το ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by EPODE από το Δεκέμβριο του 2008, σε εθνικό επίπεδο.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης εκπρόσωποι της φαρμακευτικής εταιρείας NOVONORDISK, τοπικοί χορηγοί της πρώτης φάσης, η αντιπρόεδρος των Δημοτικών Ιατρείων Ρένα Φράγκου, όλη η Τοπική Ομάδα της Αγίας Παρασκευής με τις Μαρία Κελεσίδη – Τοπική Υπεύθυνη, Μαργαρίτα Οκτωράτου – Κλινική Διαιτολόγο Διατροφολόγο, Ολγάνθη Γιαννησοπούλου και Μαρίνα Χρύσου – Επισκέπτριες Υγείας των Δημ.Ιατρείων και αρκετοί εκπρόσωποι Συλλόγων Γονέων από τα σχολεία της πόλης.