Facebook button
Twitter button

Γεγονός το Συνέδριο του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ!

 22 Ιανουαρίου 2010 
 

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Πρώτου Συνεδρίου ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by Epode, που διοργανώθηκε σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, την Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010 με κεντρικό τίτλο «ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by Epode – Μια μεθοδολογία για την πρόληψη της παιδικής παχυσαρκίας». Σκοπός του Συνεδρίου ήταν να παρουσιαστούν οι ενέργειες που έγιναν στα πλαίσια του προγράμματος κατά τον πρώτο χρόνο υλοποίησής του, τόσο από τις συμμετέχουσες πόλεις όσο και από τον εθνικό συντονιστή, αλλά και να συζητηθούν οι διαστάσεις, τα αίτια, οι επιπτώσεις και οι τρόποι πρόληψης της παιδικής παχυσαρκίας.

Tους συνέδρους καλωσόρισε η Εθνική Συντονίστρια του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by Epode, Έλενα Στάμου, ευχαριστώντας τους για την παρουσία τους και την υποστήριξη τους. Το Συνέδριο ξεκίνησε τις εργασίες του με επίσημο χαιρετισμό που απέστειλε ο  Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή  Δημήτρης Σπυράκος και ο οποίος συνεχάρη τους διοργανωτές για την προσπάθειά τους να ευαισθητοποιήσουν την Ελληνική οικογένεια και την τοπική κοινωνία σχετικά με το πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας. Χαιρετισμό απεύθυνε και ο Γεώργιος Πατούλης, Δήμαρχος Αμαρουσίου εκπροσωπώντας το Διαδημοτικό Δίκτυο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Ο.Τ.Α. του οποίου είναι Πρόεδρος και το οποίο αποτελεί συνεργάτη και υποστηρικτή του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by Epode. Ακόμα, οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν ένα ευχάριστο βίντεο με αποσπάσματα δράσεων του ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ από τις πιλοτικές πόλεις του προγράμματος αλλά και δηλώσεις του κυρίου Διονύση Χατζηδάκη, Δημάρχου Π. Φαλήρου και του κυρίου Αλέξανδρου Πανταζή, Αντιδημάρχου Π. Φαλήρου.

Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου αναφέρθηκε η Ευρωπαϊκή διάσταση του προγράμματος από τον Christophe Roy, Συντονιστή του Ευρωπαϊκού Δικτύου Εpode, και το επιστημονικό πλαίσιο του προγράμματος από τον Μανώλη Μανωλαράκη Διαιτολόγο, Πρόεδρο Ε.Δ.Δ.Ε και μέλος της Εθνικής Επιστημονικής Επιτροπής  και την Δρ. Μάγδα Λιακοπούλου, Επίκουρη Καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών – Νοσοκομείο Παίδων «Η Αγία Σοφία», επίσης μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του προγράμματος. Συγκριμένα, αναφορά έγινε στην εξέλιξη των διατροφικών συνηθειών στη χώρα μας από 1950 μέχρι σήμερα και στις ψυχολογικές επιπτώσεις της παιδικής και εφηβικής παχυσαρκίας.

Την τοπική αυτοδιοίκηση εκπροσώπησε ο Μιχάλης Γαβράς, Δημοτικός Σύμβουλος και Πρόεδρος των Δημοτικών Ιατρείων Αγίας Παρασκευής, ο Νικόλαος Ευθυμιάδης, Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Δήμου Σταυρούπολης Θεσσαλονίκης και η Αλεξάνδρα Θυμιανού από την τοπική ομάδα του προγράμματος στο Δήμο Αργυρούπολης, μιλώντας για την συμβολή της τοπικής αυτοδιοίκησης σε προγράμματα πρόληψης.
Ο Ιωσήφ Αλεξανδρίδης, διαιτολόγος/διατροφολόγος της εταιρίας Nestle, η οποία υποστηρίζει το πρόγραμμα ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ αναφέρθηκε στην κοινωνική εταιρική ευθύνη των ιδιωτικών φορέων. Το συνέδριο έκλεισε η Χριστιάνα Παυλίδου D.U. MSc Διαιτολόγος , Διατροφολόγος και Επιστημονική Σύμβουλος του προγράμματος με αναφορές στο πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας στην Ελλάδα.  

Με τη λήξη των εργασιών του συνεδρίου ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ η Έλενα Στάμου, Εθνική Συντονίστρια του Προγράμματος δήλωσε: “Είμαστε πολύ χαρούμενοι αλλά και περήφανοι για την επιτυχία του Πρώτου Συνεδρίου ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ που στην ουσία αντανακλά την επιτυχία του ίδιου το Προγράμματος. Τα θετικά μηνύματα που λαμβάνουμε συνεχώς μας δίνουν ώθηση ώστε να διευρύνουμε τις δράσεις μας, να εντείνουμε τις προσπάθειες μας, και να συνεχίσουμε δυναμικά με στόχο την πάταξη της παιδικής παχυσαρκίας».

Στο συνέδριο συμμετείχε πλήθος επαγγελματιών υγείας, μελών της επιστημονικής κοινότητας, εκπροσώπων της τοπικής αυτοδιοίκησης, μελών του κλάδου της βιομηχανίας τροφίμων αλλά και απλοί πολίτες που έσπευσαν να μάθουν περισσότερα για το σύγχρονο πρόβλημα της παιδικής παχυσαρκίας.

Χρυσοί χορηγοί του προγράμματος ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by Epode στην Ελλάδα σε εθνικό επίπεδο είναι ο όμιλος Carrefour και το Διεθνές Ίδρυμα Carrefour – Fondation Internationale Carrefour.

 

1ο Συνέδριο ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ ομιλία Μανώλη Μανωλαράκη

Πρώτο Συνέδριο ΠΑΙΔΕΙΑΤΡΟΦΗ by EPODE

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
  
Η κυρία Έλενα Στάμου και ο κύριος Γεώργιος Πατούλης

Η κυρία Έλενα Στάμου και ο κύριος Γεώργιος Πατούλης

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Ο κύριος Μανώλης Μανωλαράκης και η κυρία Έλενα Στάμου

Ο κύριος Μανώλης Μανωλαράκης και η κυρία Έλενα Στάμου